Historie

Africhtingsvereniging de Wolstad is een vereniging aangesloten bij de Nederlandse Bond voor Gebruikshonden (NBG).

Ik wil een de historie in gaan over ons bestaan.

Meer dan 30 jaar is onze vereniging gevestigd in het Waranda bos gelegen in Tilburg nabij de Universiteit.

Van oorsprong was onze vereniging een Bouvier dressuur vereniging, BD Tilburg,

Op de vereniging werd hoofdzakelijk met Bouviers getraind.026

Na jaren te hebben getraind met dit bijzondere ras werd de africhting kwalliteit van de Bouvier aanzienlijk minder.

Wij hebben toen besloten als vereninging over te gaan naar de NBG, alle rassen, ook honden zonder stamboom mochten mee gaan trainen onder de vlag van de NBG.

Ook onze naam werd veranderd naar AV de Wolstad.

Doelstelling van de vereniging is daardoor niet veranderd het africhten en trainen van honden. Samen met de honden en geleiders werken naar africhting certificaten en wedstrijden toe.

Uiteraard is er ook ruimte om op een recreatieve manier te trainen met de hond.

Alweer meer dan 25 jaar organiseert De Wolstad jaarlijks haar wedstrijd,
” De Wolstadcup “.

Bedoeling was in eersteĀ  instantie dat de wedstrijd zou gaan rouleren binnen de Tilburgse africhtingsverenigingen.
Omdat organisatie en sfeer op de vereniging prima verliep is deze wedstrijd op onze vereniging gebleven.
Jarenlang hebben wij deelnemers gehad vanuit binnen en buitenland.
Meer dan 60 deelnemers streden dan om de begeerde ” Wolstadcup ” .
Onze vereniging heeft ervaring en een verleden voor wat betreft het africhten van honden en het begeleiden van geleiders.
In een geweldige accomodatie trainen wij wekelijks samen met onze honden op een ontspannen en gerichte manier om certificaten te behalen en samen met de honden te kunnen ontspannen.
Op woensdagavond en op zondag trainen wij voor o.a. IPO certificaten, Speurhond en overige certificaten.
Mocht u interessen hebben om eens een training bij te komen wonen of mee te doen, neem dan met ons contact op. ( zie pagina Contact ).
Geheel vrijblijvend kunt u informatie en advies krijgen over deze tak van hondensport.

Peter Janssen